Sponsoring

ACON B.V. ondersteunt en stimuleert met sponsoring diverse evenementen en (sport)activiteiten. Idee hierachter is om een waardevolle (sociale) bijdrage te leveren aan de regio waar wij gevestigd zijn. Ook heeft de sponsoring een positief effect op onze relatie met klanten en medewerkers.
De sponsoring van ACON is te onderscheiden in een drietal onderdelen:

  •  Sport
  • Culturele evenementen
  • Goede doelen

Het team is opgericht in 2007 en bestaat uit wedstrijdrenners, welke voornamelijk in de disciplines mountainbiken en veldrijden hun wedstrijden rijden. De wedstrijden worden voornamelijk gereden in Nederland, België en Duitsland.

Team Sukerbiet heeft tot doel om door middel van sportieve activiteiten geld in te zamelen voor goede doelen. De opbrengst van 2015 komt ten goede aan het KWF (50%), projecten voor de ouderen van Lemelerveld (25%) en projecten voor de minima van Lemelerveld (25%). Als tegenprestatie voor het gebruik mogen maken van het natuurgebied heeft Team Sukerbiet enkele schapen van Landschap Overijssel geadopteerd en levert daarmee een bijdrage voor de instandhouding van de schaapskudde.

Volco is opgericht in 1963, op 27 mei om precies te zijn. Na te hebben getraind en gespeeld in diverse gymzalen, werd in 1977 Sporthal de Blokken geopend. In 1998 is met de bouw van het zwembad de naam veranderd in de Carrousel. In 2012 opende Volco haar eigen clublokaal in sporthal de Carrousel, het VolcoHome. In 2013 werd het 50 jarig jubileum groots gevierd met maandelijks meerdere activiteiten. Volco heeft anno 2014 ongeveer 260 leden verdeeld over senioren, jeugd en recreanten teams.
Successen
Daar waar in het begin de heren de boventoon voerden en het eerste team bijna de landelijke 2e divisie wist te bereiken, namen de vrouwen halverwege de jaren ’80 van de vorige eeuw de successen over. En hoe! Volco (Etiflex Ommen) werd landskampioen in 1994 en won als Pelgrim Volco de nationale beker in 1999. In 2005 komt er een einde aan 17 seizoenen onafgebroken eredivisie volleybal in Ommen. Volco speelde 25 Europacupwedstrijden.
Op dit moment spelen zowel het eerste dames- als herenteam in de promotieklasse van de regio Noord.

Het festival wordt eenmaal per twee jaar georganiseerd door Stichting Festival de Vecht, bestaande uit Ron Nijhof, Dinand Martens, Aline Hofstee, Frans Heerink en Joke van Davenhorst. Het tussenliggende jaar wordt voor het eerst ook opgevuld met een spetterend Kleintje Festival de Vecht.
Stichting Festival De Vecht heeft als doel het periodiek in het Vechtdal organiseren van een meerdaags festival op het gebied van muziek, kunst en cultuur. Plaats van handeling is op en rond de Vecht. De diverse programmaonderdelen dienen voor een breed publiek aantrekkelijk te zijn, zodat jong en oud van het festival kunnen genieten. Doel van de organisatie is om Vechtdalbreed zoveel mogelijk publiek te bereiken en de Vechtregio op een aansprekende manier volop in de schijnwerpers te zetten. Om het Vechtregio-gevoel zoveel mogelijk te versterken, wordt bij de opzet en de uitwerking van het festival zoveel mogelijk gebruik gemaakt van organisaties, bedrijven en personen uit het Vechtdal.

Stichting Festival De Vecht brengt op spectaculaire en sfeervolle wijze de Vecht, de regio, muziek, cultuur en mensen samen. Voor een unieke beleving op een unieke locatie!

De vijfde editie van Jumping de Driehoek vond plaats van 14 tot en met 17 augustus 2014 op De Driehoekhoeve in Ommen (Stegeren). Ook dat jaar had het concours de status CSI3*. Dit betekent dat naast de nationale rubrieken er ook een groot aantal internationale springrubrieken op het programma stonden.

Topruiters uit binnen en buitenland verschenen aan de start in rubrieken tot een hoogte van 1.55m! Op het wedstrijdterrein rondom de Driehoekhoeve vond u een ruim opgezet strodorp met gezellige winkeltjes, een VIP paviljoen voor sponsoren en 300 tijdelijke stallen waar de paarden gestald waren tijdens het concours. Er was een Kids Paddock voor de jongste supporters en op zaterdag gratis ponyrijden. Op zondagmiddag gaf IJsbrand Chardon – de beste marathonrijder van Nederland – een show en werd de Grote Prijs van het Vechtdal verreden.
Kortom: een bruisend evenement waar topsport en gezelligheid voorop staan! Het programma voor 2015 is momenteel nog niet bekend.

Cycling Lemelerveld is van oudsher een vriendenclub, opgericht door oud voorzitter Gerrit Stappenbelt. Momenteel heeft de club zo’n 160 leden. De vereniging is sinds 2005 aangesloten bij de NTFU.
Naast de wekelijkse trainingsritten en diverse clubactiviteiten organiseert Cycling Lemelerveld in februari een WinterMarathon met afstanden van 50, 75, 100+ Km en in oktober een Veldtoertocht met afstanden van 25, 40, 50 Km. Aan deze MTB tochten kan iedere fietsliefhebber deelnemen. Cycling Lemelerveld onderhoudt een prachtige MTB-route op de Lemelerberg. Een prachtige route waar iedere MTB liefhebber z’n hart flink kan ophalen.