De gemeente Dalfsen en ACON hebben een overeenkomst gesloten waarbij ACON een nieuw bedrijfsperceel van ca. 7300 m² van de gemeente Dalfsen koopt. ACON, onder andere bekend van de vele kilometers hekwerken en poorten langs de Nederlandse spoorlijnen, is nu nog gevestigd aan de Handelsweg 8 op bedrijventerrein ’t Febriek in Lemelerveld.

Groeiend bedrijf met ruimtebehoefte

Henk Peter Meilink, directeur van ACON en Legi Nederland (importeur en groothandel hekwerken en poorten) vertelt over de plannen van het bedrijf: “ACON en zusterbedrijf Legi zijn nu nog in één pand gevestigd. Legi is net als ACON een groeiend bedrijf met ruimtebehoefte. Legi gaan we verder verzelfstandigen van ACON door een eigen bedrijfslocatie in ons huidige pand aan de Handelsweg 8. ACON gaat een geheel nieuw bedrijf bouwen aan de zuidkant van het bedrijvenpark; dicht bij de volgend jaar te realiseren aansluiting rechtstreeks op de provinciale weg N348”.

Gemeente is blij met de overeenkomst

Wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen, verantwoordelijk voor bedrijventerreinen, is blij met deze overeenkomst. “Als gemeente investeren we fors in nieuw bedrijfsterrein, een optimale bereikbaarheid en bovenal in een aantrekkelijk ondernemersklimaat. Zowel de ondernemers als de gemeente zelf plukken hier momenteel de vruchten van, wat het college zeer tevreden stemt”.