Bella Vista Park is een nieuw park in Amsterdam. Het ligt midden tussen nieuwe appartementen in een van oorsprong industrieel gebied. Het gebied wordt gekenmerkt door een iconische watertoren.

Juist deze watertoren was onze inspiratie voor een uniek ontwerp voor een hekwerk rond dit park. Eén van de eisen was dat het hekwerk open moest zijn zodat het park opging in de buurt, maar ook dat het hekwerk gesloten zou zijn zodat de parkgebruikers veiligheid en discretie konden ervaren.

Ons winnende ontwerp is een hekwerk opgebouwd uit stalen platen van 10 cm breed en 8mm dik. Hierdoor wordt, als je haaks op het hekwerk kijkt, je zicht elke 45 cm onderbroken door een dunne lijn van minder dan 1 cm. Kijk je onder een andere hoek dan oogt het hekwerk als een solide en dichte stalen muur. Verder hebben we voor de bovenkant van het hekwerk ons laten inspireren door de watertoren die het park domineert. Bij de toegangswegen hebben we het hekwerk naar binnen laten welven zodat bezoekers op een natuurlijke manier het park worden “binnengetrokken”.

Al met al een zeer fraai hekwerk waar zowel de Gemeente als de omwonenden blij mee zijn en waar wij trots op zijn.