Bij de aanschaf in nieuwe bedrijfsmiddelen heeft ACON besloten dat er ook wordt gekeken naar de consequenties voor het milieu. Hierbij kan worden gedacht aan zuiniger machines en vervoermiddelen, bedrijfsmiddelen die middels zonne-energie worden opgeladen en worden ingezet en machines waarbij de CO2 uitstoot tot een minimum wordt beperkt.
In het verleden heeft ACON al een aantal investeringen gedaan waarbij zeker aan het milieu is gedacht. Begin 2014 heeft ACON een hybride lichtmast aangeschaft. Deze lichtmast wordt overdag via de zonnepanelen op het dak van het pand in Lemelerveld opgeladen en wordt ‘s-nachts ingezet bij werkzaamheden aan het spoor voor ProRail.
Ook is er in 2014 een personenbus aangeschaft waarmee de medewerkers met 4 of 6 personen naar langlopende projecten vervoerd worden. In plaats van 2 of 3 Land Rover Defenders deze kilometers te laten rijden, worden deze kilometers nu met één zuinige bus gemaakt.
In dit kader past dus ook de investering in een plug-in hybrid auto. Dinsdag 13 januari 2015 is dan ook de eerste hybride auto afgeleverd bij ACON en in gebruik genomen. Deze investering scheelt aanzienlijk in de CO2 uitstoot, welke weer een positief effect zal hebben op onze CO2 Footprint. Naast het CO2 voordeel heeft deze investering nog een aantal andere voordelen.
De Nederlandse overheid stimuleert duurzame mobiliteit. Daarom zijn elektrische auto’s vrijgesteld van BPM en is een fiscaal vriendelijke bijtelling van toepassing. Naast de hybride lichtmast zal ook de VW Golf GTE worden bijgeladen met energie die wordt opgewekt via de zonnepanelen.