We zijn in Friesland begonnen om 150 kilometer afrastering te plaatsen langs de gehele buitengrens van Friesland.

Op 30 juni sloeg oud-Commissaris van de Koningin Hans Wiegel de eerste paal voor dit project. Het hekwerk is bedoeld om de schapen in Friesland te beschermen tegen de wolven.  Als het hekwerk straks helemaal gereed is wordt het de wolf erg moeilijk gemaakt om Friesland binnen te komen.

Natuurlijk blijft zo’n project altijd omstreden. Aan de ene kant willen we de schapen tegen de wolf beschermen. Aan de andere kant willen we niet dat het open Friese landschap overal ontsierd wordt met al dan niet tijdelijke wolvenrasters.

Deskundigen zijn erover eens dat een wolf een dusdanig slim dier is dat hij bijna in elk hekwerk wel een zwakke plek vindt. Dat is één van de redenen dat door de Stichting Wolvenhek Fryslan gekozen is voor de kwaliteit van Acon. Onze ervaren monteurs kennen het gedrag van wild en weten uit ervaring waar ze speciaal op moeten letten bij het monteren.

 

ANP – Voormalig Commissaris van de Koningin Hans Wiegel, slaat de eerste paal voor de bouw van een stukje wolfwerend hek bij de Friese provinciegrens.