Bewoners van de Hilde hebben deze week een nieuwe beschoeiing gekregen van de Grift, die aan hun achtertuinen grenst.
De beschoeiing wordt aangebracht door het bedrijf ACON Afrasteringen en Beschoeiingen uit Lemelerveld. De beschoeiing bestaat uit eikenhouten planken, die met een kraan de grond in worden gedrukt, terwijl een medewerker van ACON met behulp van een waterslang grond onder de plank wegspoelt.
De nieuwe beschoeiing maakt deel uit van het herstel van de Grift langs een deel van de Jachtlaan, de achtertuinen van de Hilde en de Europaweg. Eerder deze week werden ter hoogte van het Jean Monnetpark betonelementen geplaatst voor de onderdoorgang van de Grift onder de Europaweg.
Tussen de achtertuinen van de Hilde en de Europaweg krijgt de Grift een veel grotere bedding van voorheen. Dat is nodig om meer water op te vangen bij heftige regenbuien, die door de klimaatveranderingen ontstaan. De gemeente Apeldoorn spaart daarmee de aanleg van meer wadi’s en infiltratieriolen uit. Daarnaast verbetert het beekherstel de ecologie. Zo kunnen er straks weer vissen tot aan de Jachtlaan komen. Doel is ook het herstel van cultuur-historie in Apeldoorn. De beken en sprengen vormen een eeuwenoud systeem in Apeldoorn, dat veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de stad.
Bron: De Stentor 04 april 2014